Mnozí zatěžují auto věcmi, které zvyšují spotřebu. V krizové situaci ale přijdou nesmírně vhod

Kdo hledí na spotřebu svého auta, měl by nejenom umět správně jezdit, ale měl by zajistit i to, aby ve voze nevozil zbytečnosti. Každé kilo navíc může spotřebu negativně ovlivnit, jelikož motor musí uvést do pohybu více váhy. Přesto je v zimě doporučováno si auto o něco více zatížit. Na první pohled se to jeví jako zbytečnost, ale nastane situace, kdy se tyto věci hodí. A o jaké jde?

Nápoje

Pitný režim je třeba dodržovat v létě i v zimě. Proto je vhodné mít v autě vždy dostatek tekutin. Během zimy je třeba dát si je do vozu vždy před jízdou, jinak hrozí, že vlivem tuhých mrazů zmrznou. A k čemu nápoje jsou? V případě, že zapadneme nebo skončíme v koloně, se hodí mít po ruce něco k pití, protože zásek může klidně trvat i několik hodin.

Jídlo

Nejenom nápoje, ale i jídlo je třeba mít při ruce. To se dá v autě během zimy vozit klidně neustále. Ideální volbou jsou různá balená pečiva s trvanlivostí klidně několik měsíců. Stačí je dát do vozu a mít vše připraveno na situaci popsanou výše. V případě hladu bude kam sáhnout, a tak doplnit energii.

Zdroj obrázku: Freepik

Písek

Pytel s pískem v zavazadlovém prostoru auta nejenom snižuje jeho objem, ale také navyšuje váhu vozu. Nejde však nutně o úplnou zbytečnost. Právě v zimě se hodí mít v autě pár kilogramů písku. Může se stát, že silničáři nestíhají a bude třeba překonat úsek silnice pokrytý ledem. V takovém případě může pomoci právě posyp z písku. Za pár minut se lze z ledové šlamastiky poměrně snadno dostat.

Lopata

Dnes už není problém koupit lopatu skládací, která v autě nezabere skoro žádný prostor. A jakmile nastane krizová situace, přijde nesmírně vhod. Hlavně ve chvíli, kdy s autem zapadneme a bude potřeba ho vyhrabat a vyjet. Stačí pár pohybů lopatou a půjde to o poznání snadněji, než kdybychom měli hrabat v rukavicích. Kdo něco podobného zažil, má od té doby lopatu vždy po ruce.

Zdroj: https://www.palegaladvice.com/blog/things-to-keep-in-your-car-during-winter/