Peugeot odhalil zajímavý koncept pojízdného bistra

Ještě než začal Peugeot produkovat dopravní prostředky, proslul výrobou mlýnků na kávu a později také na pepř či sůl. Ostatně i dnes se tímto odvětvím, a nutno podotknout  že úspěšně, automobilka s lvíčkem ve znaku zabývá. Schopnosti Peugeotu v produkování automobilů i gastronomických potřeb se aktuálně spojily v konceptu Foodtruck, který bude ozdobou nejen milánského Expa.

Styling dodávky s přívěsem na základech sériového Boxeru dostalo na starost globální designové studio značky Peugeot Design Lab a nutno podotknout, že vypadat takto i Boxer, asi se nikdo zlobit nebude. Přední část v korporátním designu velké dodávce sluší a vlastně jen dotváří modernost mobilního bistra, které vznikne po rozložení nákladového prostoru a přívěsu.

Mohlo by vás zajímat:  Při nákupu pneumatik jedno označení zcela ignorujeme, v krajním případě to povede k nehodě

Peugeot samozřejmě v duchu tradic francouzské kuchyně nezapomněl na libozvučné označení Le Bistrot du Lion, tedy v překladu Bistro u lva. Celkem zvládne najednou obsloužit až 30 klientů, o jejichž zábavu se stará audiosystém Focal s mixážním pultem a 46palcovou obrazovkou. V přední části celého vehiklu najde kuchař dva grily, čtyři indukční plotýnky, fritézu, 400litrovou ledničku na potraviny a 350litrovou ledničku na nápoje. Nechybí samozřejmě policový systém na již zmiňované mlýnky. Přívěs potom hostí vedle mixážního pultu pro DJ také kávovar Rocket Espresso.

Mohlo by vás zajímat:  Bezhlavé sešlápnutí brzdy v případě problémů je podle odborníků ne bezpečnost nejhorší reakcí

Koncept byl odhalen tento týden v Paříži, aby se přesunul do Milána, kde jej bude možné vidět v rámci Milan Design Week. Co je nicméně důležitější, Peugeot Foodtruck bude jednou z atrakcí francouzského pavilonu na nadcházejícím Expu rovněž v Miláně, kde se „do kuchyně“ postaví šéfkuchař Sven Chartier a za mixážními pulty se vystřídají DJ Adriano a DJ The Reflex. 

Zdroj: Peugeot