MG zveřejnilo evropské specifikace malého modelu 3

Na konci dubna letošního roku odhalila britsko-čínská automobilka MG první detaily ke svému malému modelu 3. Po zhruba měsíci a půl se auto poprvé objevilo na evropském kontinentu, který bude chtít dobít. 

Design modelu se v evropské a čínské verzi nikterak neliší. Dominantním prvkem tak zůstává přední maska a diody LED pro denní svícení. V zadní části zaujmou výrazně tvarovaná světla a difuzor. Interiér je na první pohled velmi jednoduchý. Jak to bude s kvalitou však bohužel nevíme. Designem ale rozhodně neurazí. 

Mohlo by vás zajímat:  Sportovní, praktické a elegantní: Nové modely Audi Q5 Sportback a SQ5 Sportback TDI

Hlavní zbraní  proti evropskému človíčkovi však nebude ani interiér a ani tak vzhled automobilu, jako možná individualizace. MG hned od začátku prodejů hodlá nabídnout až 10 barev karosérie, stejný počet variací polepů na kapotě, boku a střeše nebo několik designů litých kol. Ušetřen nezůstane ani interiér, který se dočká několika vyměnitelných plastů nejen na středové konzoli. A na podobné hraní si s autem evropský člověk docela slyší. 

Jestli to ale přebije výrazný handicap v podobě jediného motoru, to je ve hvězdách. Zvlášť, když onou jednotkou není ani naftový motor, ale zážehový čtyřválec 1.5 VTi-TECH o výkonu 105 koní, který spolupracuje s pětistupňovým manuálem. 

Mohlo by vás zajímat:  Škoda Octavia Combi III opět nachytána v běžném provozu

Jakkoliv ještě neznáme cenu, MG se již pochlubilo základní výbavou. Ta by měla obsahovat klimatizaci, rádio se šesti reproduktory a přípojkami USB a Aux, systém Bluetooth, zadní parkovací senzory nebo automatické stěrače. 

Zdroj: MG