Ford F-150 SVT Raptor v úpravě od Hennessey

Pokud chcete pekelně rychlé SUV, zamíříte nejspíše k BMW nebo Mercedesu. Možná Vás sice zaujal americký Ford F-150 SVT Raptor, ale bohužel je to pickup a vy potřebujete odvézt více lidí než materiálu. I tato situace má ale řešení, takže ode dneška už nemusíte jen do showroomů německých značek!

To řešení nese název Hennessey VelociRaptor SUV a přijde Vás na „pouze“ 149 500 dolarů (cca 3 038 000 Kč)! Co za ně dostanete? F-150 SVT Raptor převtělený do uzavřeného SUV, se kterým rozhodně uděláte mnoho parády a ještě odvezete až osm lidí.

Mohlo by vás zajímat:  Netradiční tuning Nissanu Qashqai

Pokud se však těšíte na víkendové terénní hrátky, pozor, abyste se nespálili. VelociRaptor je totiž určen primárně na silnice nebo do lehčího terénu. Hlavním důvodem je o 272 kg vyšší hmotnost a také fakt, že firma Hennessey zatím auto do terénu nevzala. 

Pod kapotou může být buď osmiválec 6.2 ze standardního Raptora o výkonu 416 koní nebo jeho přeplňovaný bráška s výkonem 608 koní! Výkonější verze se jmenuje VelociRaptor 600 Supercharged a zrychluje na 100 km/h za zhruba 6 sekund. 

Mohlo by vás zajímat:  Hennessey představil balíček na úpravu osmiválce v Cadillacu Escalade

Z výbavy na přání bychom vypíchli špičkové brzdy Brembo, diody LED v předních světlech, větší kola a pneumatiky, pancéřový program nebo zakázkový interiér. Vyrobeno bude jen 30 VelociRaptorů ročně, takže pokud máte zájem, rozhodně bych s objednávkou neotálel!

Zdroj: Hennessey