Líbí se vám Porsche Cayenne Coupé? A víte kolik stojí?

Porsche 826385 960 720[1]

Porsche Cayenne Coupé vypadá lépe než kdy předtím. Má novou karosářskou verzi a vybírat si můžete mezi dvěma motory – třílitrovým šestiválcem nebo čtyřlitrovým osmiválcem. Svou vylepšenou verzi modelu Cayenne Coupé automobilka zveřejnila již minulý měsíc. České ceny v té době ale ještě známé nebyly. Ty zveřejnila společnost až teď. A kdy si toto SUV budete moci prohlédnout u prodejců? Nespíše na konci května tohoto roku.

Dva motory modelu Cayenne Coupé

Model Cayenne Coupé bude dostupný ve dvou provedení motoru:

  • šestiválcový motor – třílitrový, přeplňovaný o výkonu 250 kW, točivý moment bude 450 N.m. V rámci tohoto provedení získáte pohon všech čtyř kol a osmistupňovou převodovku. Jeho cena je 2 258 000 Kč (tj. o 271 229 Kč více než předchozí verze ve stejném provedení. Tento model najdete jednoduše pod názvem Cayenne Coupé.
  • Osmiválcový motor – čtyřlitrový, dvakrát přeplňovaný o výkonu 404 kW a točivém momentu 770 N.m. I zde se můžete těšit na osmistupňovou převodovku a pohon všech kol. Cena takového vozu činí 3 955 000 Kč (tj. o 310 325 Kč více než výchozí model). Název tohoto modelu je Cayenne Turbo Coupé.
Mohlo by vás zajímat:  Nový Beetle Cabrio přijede příští rok

Nová vs. stará verze Cayenne Coupé

Čím se tyto dvě verze liší? Nejvíce je to patrné na karoserii, zejména na její zadní části, která má u nového modelu napodobovat legendární sportovní vůz 911. Dále pak je to střešní spoiler, který je mnohem výraznější než u výchozí verze. A-sloupky a střechu můžete získat také v karbonovém provedení, čímž snížíte celkové těžiště vozu a hmotnost auta až o 22 kg. I když je tento model o něco nižší než původní provedení, automobilka slibuje dostatek prostoru vzadu (model je čtyřmístný).

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora