Do staršího VW Golf se vešlo 11 lidí. Netradiční jízda skončila na střeše

3

Může se zdát nemožné, že se do auta pro 5 vejde více než dvojnásobek pasažérů. Cesta tohoto Volkswagenu Golf ukazuje, že kde je vůle, tam je cesta. Do tohoto celkem malého vozu, který je určený pro 5 cestujících, se totiž dokázalo nacpat neuvěřitelných 11 lidí. Stalo se tak v Rakousku, na horské cestě v oblasti Tyrolska. Zde se 25letý řidič rozhodl naložit do auta nikoliv klasické 4 pasažéry, pro které jsou v Golfu určená sedadla, ale dohromady 10 lidí. Celkem 7 mužů a tři dívky, ve věkovém rozmezí 24 – 31 let.

Mohlo by vás zajímat:  Start-stop systém dokáže ušetřit palivo, ale tak jednoduché to s ním není
Zdroj obrázku: Zoom Tirol

Do cíle nedorazili

Na začátku se to patrně zdálo jako velmi dobrý nápad. Všichni se dokážou nacpat do jednoho auta, najednou se dostanou do místa určení a ušetří čas, který by musel řidič trávit tím, že by se pro zbývající pasažéry ještě dvakrát otáčel a převážel je do cíle. Nyní už patrně ví, že by daná varianta byla bezpečnější. I když plně naložené auto řidič dokázal i přes jeho velkou hmotnost rozjet, do cíle už nedorazil. Jedna ze zatáček byla nad jeho síly.

Mohlo by vás zajímat:  Průzkum: Škoda Auto je opět nejatraktivnějším zaměstnavatelem v ČR

Skončilo to nehodou

Kuriózní jízda staršího Volkswagenu Golf, který byl nacpaný 11 lidmi, skončila dle očekávání nehodou. Nejhůře to odnesl právě řidič Golfu, který byl s vážným zraněním odvezen do místní nemocnice. Tam putovala ještě další dvojice cestujících. Zbývající členové posádky vyvázly jenom s lehkými zraněními a tak transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný.

Zdroj obrázku: Zoom Tirol

Odborníci varují

Odborníci varují před podobnými pokusy nacpat se do aut ve větším počtu, než je dovoleno. Nejenom kvůli risku pokuty, která může v případě kontroly policejní hlídkou hrozit. Rizikem je i samotná jízda, jelikož se při enormním zatížení, větší než ke kterému je vůz konstruován, mohou měnit jeho jízdní vlastnosti. A ani bezpečnost uvnitř nelze zaručit a v tu chvíli může dokonce hrozit. Že aktivované airbagy více uškodí, než pomohou, jelikož na jednotlivých sedadlech rozhodně nesedí pouze jedna osoba, navíc připoutaná bezpečnostním pásem.

Zdroj: Autorský text
David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora