Nismo bude vyvíjet příští generaci GT-R

Sportovní a závodní divize Nissanu, firma Nismo, se nejspíše stane hlavním vývojářem příští generace Nissanu GT-R, která má přijet v roce 2016. Pro australský magazín Motoring to naznačil Andy Palmer, viceprezident značky. 

„Přesuneme-li se k příští generaci GT-R, pravděpodobně uvidíte vůdčí postavení společnosti Nismo. Auta této značky jsou v Evropě a Asii prodávána skrze specializovaná dealerství, označovaná Nismo Performance Centres. Přes ně prodáváme také supersport GT-R, který je tak něco, jako vlajková loď značky. Je tedy přirozené, že tato firma povede vývoj příští generace tohoto modelu,“ řekl Palmer

Mohlo by vás zajímat:  Cadillac - Verze Vsport se stanou podznačkou!

Pro Nismo by však tato operace znamenala velký skok kupředu. Dodnes totiž dceřinná firma Nissanu víceméně upravovala standardní auta. Podle Palmera však tato operace může přinést i další výhody, především ve vývoji závodních automobilů tříd GT1, GT3 a japonského mistrovství Super GT: „Vyvíjíte svou závodní reputaci od samých počátků,“ řekl. 

Jak již jistě víte, příští generace GT-Rka dostane mnoho komponentů od společnosti Williams, která se stala exkluzivním partnerem Nisma. Také sílí spekulace, že budoucí GT-R bude hybridní nebo plug-in hybridní. Ani jedno však mateřský Nissan doposud nepotvrdil, na druhou stranu ani nevyvrátil. 

Mohlo by vás zajímat:  Peugeot Vision Gran Turismo Concept - Další auto z jedniček a nul

Zdroj: motoring.com.au, topspeed.com, worldcarfans.com