BMW 1M Coupe G-Power

Když se do tuningových úprav vozů mnichovské automobilky BMW pouští kdokoliv, vždy se výsledku trošku bojíme. Když se do úpravy pustí G-Power, tak víme, že to prostě bude pecka. A nejinak je to s dnešním speciálem na základě BMW 1M Coupé. Co je tedy nového?

Vedle optického paketu s novými spoilery a bílého laku s oranžovými polepy je to především nový sportovní výfukový systém vyrobený z titanu, který je vzadu osazen hned čtyřmi koncovkami. Potěší jistě také o 20 % nižní hmotnost. Dále na tomto originálním kusu dvoustopého vozidla nalezneme optimalizované svody pro snížení teploty výfukových plynů, nové sání a přeprogramovanou řídící jednotku motoru.

Mohlo by vás zajímat:  Tata Nano se proměnila v ostrý hatchback

Díky těmto úpravám poskočil výkon pohonné jednotky ze standardních 253 kW (344 koní) až na konečných 324 kW (441 koní). Pohnula se rovněž i hodnota točivého momentu, jež nově vrcholí 590 Nm. Co tato čísla znamenají? Nic jiného, než zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,5 vteřiny a maximální rychlost rovných 300 km/h.

A aby toho nebylo málo, tak je BMW 1M Coupé z dílen G-Power osazeno koly z lehkých slitin o velikosti 20 palců a novým brzdovým systémem se šesti-pístovými třmeny a kotouči o průměru 396 mm.

Mohlo by vás zajímat:  Nový Lexus IS F-Sport s paketem od TRD