TechArt Porsche Cayenne Diesel S se představí na ženevském autosalonu

Tuningová společnost TechArt vyvinula zcela nový styling balíček pro dieselové Porsche Cayenne S současné generace. Sportovní Cayenne Diesel S se dočkal především úpravy karoserie a jeho světová premiéra se odehraje na letošním autosalonu v Ženevě. 

Výkonné naftové SUV se dočkalo předního spoileru s velkými otvory pro přívod vzduchu. Úpravy dále pokračují instalací lehčích karosářských dílů z uhlíkových vláken, jako jsou rozšířené boční prahy nebo zadní spoiler s integrovaným difuzorem. To vše dodává mohutnému Cayennu zcela jiný nádech a vůz přímo vybízí ke sportovní jízdě.  V interiéru nalezneme nové kožené čalounění, pokrývající jak sedadla a volant, tak i pádla řazení pod volantem.

Mohlo by vás zajímat:  Toyota RAV4 2WD - Nečekaná volba pro americkou rally

TechArt vyvinul pro naftové Porsche Cayenne Diesel S nový sportovní výfukový systém se dvěma oválnými koncovkami. Aby si těžké SUV udrželo perfektní stabilitu v zatáčkách, bude nově vybaveno sportovními koly o rozměrech od 20“ do 23“ v závislosti na volbě zákazníka. Stranou bohužel zůstala úprava motoru, protože performance kit je pro vezi Diesel S teprve ve vývoji. Pod kapotou upraveného Cayennu Diesel S tak najdeme standardní twin-turbo motor V8 o objemu 4,2 litru, který produkuje výkon 382 koní a 850 Nm točivého momentu. 

Mohlo by vás zajímat:  Nové Mitsubishi ASX jako rozumná volba do každého terénu

Prodejní cena vozu prozatím není známa. Dá se však předpokládat, že se ji dozvíme na ženevském autosalonu při oficiálním představení. 

Fotografie: TechArt