Nissan představil novou verzi kei caru Dayz

Japonské automobilky Nissan a Mitsubishi uzavřely před nějakým časem spolupráci na vývoji městských automobilu, především pak v Japonsku populárních kei cars. Prvním společným produktem se stala dvojice Mitsubishi eK Wagon a Nissan Dayz. Když přišla značka s třemi diamanty s prostornější verzí eK Space, bylo jasné, že se dočkáme také podobně ztvárněného Nissanu. 

Podobně jako u Mitsubishi, i verze od Nissanu bude k dispozici ve dvou provedeních – zatímco klasický model nese jméno Dayz Roox, sportovněji vypadající verze se jmenuje Dayz Roox Highway Star. Podobně jako eK Space, i Dayz Roox disponuje dvojicí posuvných bočních dveří a zatmavenými okny. 

Mohlo by vás zajímat:  Chrysler 200 v nové speciální edici

Interiér obou vozů se od sebe liší pouze logem výrobce na volantu. Připomenu pouze, že se dovnitř pohodlně usadí čtveřice cestujících a výbava může obsahovat (mimo jiné) navigaci nebo klimatizaci. O pohon se bude pravděpodobně starat tříválec, nabízející 49 koní v atmosférické verzi nebo 64 koní v přeplňované verzi. Nabídka převodovek bude určitě obsahovat automat, jistá je také nabídka pohonu předních nebo všech kol. 

Zdroj: Nissan