Opel ukázal sportovní Adam S

Opel Adam S, představený jako koncept na jaře v Ženevě, měl ke klasickému konceptu hodně daleko. To také německá automobilka potvrdila, když takřka beze změn pustila sportovnějšího Adama do výroby.

Na první pohled zaujme červeně lakovaná střecha, kontrastující s šedým odstínem karosérie. Pro ty, kterým by se však tato kombinace nelíbila, připravil Opel ještě další 4 odstíny střechy a 9 odstínů karosérie. 18palcová kola na obrázku jsou v základu nahrazena ráfky o palec menšími. Co se však měnit nebude, to je decentní zadní spoiler, sportovněji tvarované nárazníky, nové nástavce prahů a sportovní koncovka výfuku. Z méně sportovních detailů jmenujme LED diody pro denní svícení a LEDková zadní světla.

Mohlo by vás zajímat:  Novinka na čínském trhu – jaký hybrid Čína chystá?

Uvnitř čeká na majitele podobná individualizace jako zvenku. Na výběr jsou hned čtyři typy sedadel, přičemž vrcholem jsou pořádně sportovní Recara s čalouněním kůží Morrocana nebo Nappa. Mimo ně se lehčích úprav dočkal přístrojový štít, nový je sportovní volant, který může být spolu s hlavicí řadicí páky a páky ruční brzdy volitelně prošíván červenou nití. V základní výbavě nebude chybět klimatizace nebo multimediální systém IntelliLink se sedmipalcovou obrazovkou, navigací hlasovým ovládáním a konektivitou s posledními smartphony s operačním systémem iOS nebo Android.

Mohlo by vás zajímat:  Další čínská kopie modelu Volkswagenu

Pod kapotou „duní“ přeplňovaná zážehová čtrnáctistovka o výkonu 150 koní s točivým momentem 220 Nm. Tato síla je přenášena na přední kola pomocí šestistupňové manuální převodovky. Na 100 km/h zrychluje Adam S za 8,5 sekundy a má působivou maximální rychlost 220 km/h. O bezpečné zastavení z této rychlosti je postaráno díky kotoučům z divize OPC. Aby byl výčet změn úplný, tak mírně snížen a přitvrzen byl podvozek.

Zdroj: Opel