Porsche Cayenne e-Hybrid přijede v roce 2014

Techničtí vývojáři a inženýři automobilky Porsche pilně pracují na faceliftu stávající generace modelu Cayenne, která je na trhu již od roku 2010. Omlazené SUV vstoupí do prodeje v polovině roku 2014 a zcela nově dostane i elektrickou verzi označovanou e-Hybrid

Porsche Cayenne e-Hybrid je plug-in hybrid, což znamená, že vůz bude možné dobíjet z běžné elektrické zásuvky doma nebo v garáži. V současné nabídce Porsche je jen jeden „ekologický model“ a tím je Cayenne S Hybrid. Jenže ten má 3.0 litrový benzínový motor V6 s výkonem 249 kW, který je doplněn o elektromotor s výkonem 34 kW. O ekologii se tak v tomto případě moc hovořit nedá. Proto přijde na trh v roce 2014 Porsche Cayenne e-Hybrid, které sice zdědí stejnou pohonnou jednotku jako Cayenne S Hybrid, ale elektromotor bude dávat výkon v rozmezí 71-75 kW. Místo najde mezi spalovacím motorem a převodovkou a o napájení se postarají lithium-iontové baterie o kapacitě 10 kWh.

Mohlo by vás zajímat:  Tesla má být ekologická. Přitom drancuje lesy a snižuje zásoby pitné vody

Ve výbavě vozu bude například systém pro kontrolu dobíjení akumulátorů skrze mobilní aplikaci, která dokáže na dálku ovládat systémy ve voze.  Podle informací od automobilky je ve vývoji je i rychlonabíječka pro nový elektrický Cayenne, která má nabíjení vozu zkrátit až o polovinu času. 

Fotografie: Worldcarfans