Nový Hyundai i30 zachycen na špionážních fotografiích. K mání má být i plug-in hybrid

Auto 1460205 960 720[1]

Že Hyundai chystá inovaci svého modelu i30, o tom se už nějaký čas mluví. Nyní tyto spekulace potvrdilo několik špionážních fotografií. Model Hyundai i30 se podařilo zachytit s celkem výrazným maskováním, což jasně ukazuje na to, že korejská automobilka nezahálí a vývoj tlačí stále kupředu. Zajímavostí je i to, že na špionážních fotografiích jsou zachyceny hned dva vozy. To jasně potvrzuje teorie, že kromě klasiky bude k dispozici také Hyundai i30 PHEV. Tedy plug-in hybrid.

I přes kamufláž lze vidět nový design

I když se Hyundai snažil svůj nový i30 zamaskovat jak jen to půjde, je třeba říci, že několik novinek vidět je. V první řadě je to určitě zcela nová přední mřížka, stejně jako je možné vidět i inovované světlomety s LED denními světly, které dostávají mnohem užší a hlavně ostřejší design, podobně jako například u současného modelu Hyundai Kona. I přes výraznou kamufláž je možné poznat i to, že dost designových novinek je spojeno jak s předním, tak i se zadním nárazníkem. Změny se však týkají také zadních světlometů, které též dostaly mnohem modernější a zajímavější design.

Mohlo by vás zajímat:  Ford Fiesta Sedan dostane stejnou tvář jako hatchback

Dvě různé verze

Fotografům se podařilo zachytit hned dvě rozdílné verze vozu. Prvním má být samozřejmě klasický Hyundai i30 se spalovacím motorem. Druhá varianta bude s největší pravděpodobností plug-in hybrid, což jasně dokládá na CarAdvice a Carscoops vyfocená sice zamaskovaná, ale celkem dobře viditelná otevírací klapka, která má být určená právě pro připojení napájecího kabelu.

Potřeba dohnat vozy Kia

Faktu, že Hyundai i30 bude i plug-in hybrid, jasně nahrává i to, že se automobilka snaží dohánět konkurenční vozy Kia. Ta už před nějakým časem oficiálně ohlásila, že chystá Kia Ceed Sportwagon PHEV. A právě i30 se jeví jako největší konkurent a právě hybridní pohonné ústrojí je jednou z věcí, které už musí být v podstatě nutností. Kia Ceed má být odhalena ještě letos. Kdy bude představen Hyundai i30 PHEV zajím jasné není.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora