Němec v BMW dostal za ukázaný prostředníček místo symbolické pokuty tvrdý trest

Pre Owned 2834485 1280

Pokud nedodržíme rychlost, musíme počítat s pokutou. Tento Němec si však podstatně zavařil jenom proto, že při svém porušení rychlosti na radar ukázal neslušné gesto ve formě zdviženého prostředníčku. Kdyby věděl, co to vyvolá a jaký trest ho čeká, patrně by si něco takového rozmyslel. Jeho gesto budiž ponaučením do budoucna, ale i varováním pro ostatní řidiče, kteří by chtěli dělat něco podobného.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Z desítek euro přes tisíc

Policejní radar zaznamenal v Bavorsku německého řidiče vozu BMW X5, jak na měřeném úseku porušuje maximální povolenou rychlost. Ale ne nijak zásadně, jelikož muž jel rychleji jenom o 11 kilometrů v hodině, na povolené sedmdesátce. V případě, že by se jeho vyfotografování radarem obešlo bez gestikulace, dostal by zhruba 20 euro pokuty, což při současném kurzu činí kolem pětistovky českých korun.

Mohlo by vás zajímat:  Značka upravující rychlost nemusí platit vždy. Mnozí si to však neuvědomují a zbytečně brzdí provoz

Němec se však rozhodl vyjádřit svůj názor na radar a měření rychlosti v daném úseku zdviženým prostředníčkem. Patrně čekal, že i přes to ho vzhledem k jeho rychlosti čeká jenom symbolická pokuta. Ale nestalo se. Za své gesto si vysloužil navýšení pokuty na 1 500 euro, což v přepočtu dělá asi 38 tisíc korun.

Zdroj obrázku: Polizei Oberfranken

Odcházel s pokutou a zákazem řízení

Z mírného překročení rychlosti za symbolickou pokutu je kvůli prostředníčku několikanásobně vyšší trest. A tím to neskončilo, jelikož kromě částky 1 500 euro, které musí německý řidič zaplatit, také nesmí nějaký čas usednout za volant. Kromě pokuty totiž dostal ještě jeden trest, v podobě zákazu řízení na dobu jednoho měsíce.

Mohlo by vás zajímat:  Nejlevnější auta na trhu nemusí být výhodnou koupí. První problémy se projeví už při první jízdě

Vše jenom proto, že na policejní radar ukázal prostředníček. Každý ví, co toto gesto znamená a není divu, že to místní úřady braly jako urážku. A legislativa jim dovolila ze symbolického trestu přejít až na tento exemplární, který jistě bude varováním i pro ostatní řidiče, že když už porušují rychlost, měli by se alespoň chovat slušně. Tedy pokud nechtějí platit vysoké pokuty a odpočinout si od řízení.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora