Škoda připravila dvě limitované edice modelu Citigo

Jediným modelem, který v nabídce Škody není terénní nebo alespoň nenabízí terénní doplňky Scout či Cross, je malinké Citigo. Díky limitované edici Expedition, kterou doplňuje ještě cenově výhodná verze Active Pro, však i nejmenší model značky alespoň na chvíli nazul pohorky.

Začněme však u verze Active Pro, která nabízí především výbavu navíc. Hatchback může mít trojici i pětici dveří, v ceníku pak narazíte na klimatizaci, rádio Funky s CD a MP3, čalounění v modrém odstínu Haydn a modré prvky na výdeších ventilace a středové konzoli. Všechno doplňuje zážehový litrový motor GreenTec o výkonu 60 koní. Základní cena na holandském trhu, pro který je Active Pro exkluzivně vyráběná, je 9660 euro (cca 265 000 Kč) za třídveřový model a 9990 euro (cca 274 000 Kč) za pětidveřový model.

Mohlo by vás zajímat:  Bentley potvrdilo vývoj Bentaygy Speed, dostane stejný motor jako Urus?

Citigo Expedition navazuje na již zmíněné modely Scout, které Škodě přinesly úspěch. Expedition sice nedisponuje zvětšenou světlou výškou, ale plastové lemy blatníků a stříbrně lakované segmenty nárazníků u něj najdete. Dále nechybí čtrnáctipalcová litá kola Apus a exkluzivně pouze pětidveřová karosérie. Z výbavy stojí za to citovat rádio Funky, klimatizaci, přední elektrická okna nebo výškově stavitelné sedadlo řidiče. Po designové stránce má interiér modré dekory a nerezové prahy dveří. Základní cena je oproti modelu Active Pro o něco vyšší – konkrétně startuje na 11 990 eurech (cca 329 000 Kč) za model s 60koňovým litrovým tříválcem, respektive na 13 750 eurech (cca 377 000 Kč) za verzi s 68koňovým tříválcem na CNG. Model je opět vyhrazen nizozemskému trhu

Mohlo by vás zajímat:  Lexus se zmenšuje. Co má nabídnout aktuální novinka?

Zdroj: Škoda