Malá auta jsou praktická, v létě ale přichází problémy, které naplno ukážou jejich nevýhody

Red Mini Coupe Driving Highway

Auto bychom měli kupovat především podle svých preferencí. Někdo potřebuje auto do terénu, jiný auto s velkým zavazadlovým prostorem a další zase potřebuje malé auto do města. To může po celý rok přinášet výhody a potřebám plně dostačuje. Horší to ale může být během léta, kdy se naplno objeví hlavní negativa takového auta. Jaká to jsou?

Vysoké teploty v interiéru

Ponechat auto na slunci není v létě příliš dobrý nápad. Velmi brzy v něm začne být doslova nesnesitelně. Vliv na to, jak rychle začnou teploty v interiéru stoupat, má celá řada věcí. Patří sem i jeho velikost. U malých aut není interiérového prostoru příliš mnoho, a tak se začíná ohřívat mnohem rychleji, než je tomu u aut větších. Mnohdy to v něm nelze po zastavení vydržet ani pár minut.

Mohlo by vás zajímat:  Ve dvou případech na kruhovém objezdu přednost nedáváme. Vždy se vyplatí sledovat značky

Cesta na dovolenou

Během roku malé auto zcela dostačuje, jelikož se do něho v pohodě vejde vše, co je potřeba. Jakmile je ale v létě plánována cesta na dovolenou, je to značný problém. Malé auto začne ukazovat svou odvrácenou tvář. Je v něm málo místa. A to pokud jde o zavazadlový prostor, ten prostě není nafukovací a je mnoho věcí, které musí zůstat doma. Při balení je tak nezbytné počítat s tím, že se mnoho věcí do auta prostě vejít nemůže.

Mohlo by vás zajímat:  Mnozí ve výkonných vozech akorát brzdí provoz. Takovým by stačilo úplně jiné auto
Zdroj obrázku: Freepik

Jízda ve více lidech

I do malých aut se bez problémů vejde 5 pasažérů. Jenom je tu problém s tím, že vedle sebe nemají dost prostoru. V zimě, když každý cestuje v kalhotách, svetrech, mikinách a někdy i v bundách to není až takový problém. V létě ale nastává značná komplikace. Nikomu jistě není příjemné, když se na něho lepí někdo jiný, a to svou holou kůží. Léto je totiž spojeno s nošením kraťasů, sukní, triček a tílek a není ideální, když se těla, zvláště zpocená, takto při jízdě autem dotýkají.

Mohlo by vás zajímat:  „Sundejte tuhle samolepku z vaší značky, nebo budou problémy,“ řekl technik při návštěvě STK

Chlazení interiéru

Malá auta jsou často levná, což se také podepisuje na jejich výbavě. Klimatizace tak nemusí být na takové úrovni, jak je v tropických dnech potřeba. Někdy proto může být letní cestování značně nekomfortní z důvodu příliš velkého tepla uvnitř vozu, který prostě nejde dokonale vyladit – tedy pokud je vůbec klimatizací vybaven.

Zdroj: https://axleaddict.com/cars/Special-Cars
Karel Michalec

O Karel Michalec

Kontakt na autora: karel.michalec@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora