Nové S65 AMG se pravděpodobně představí v Ženevě

V polovině července se na našem webu objevily veškeré informace o doposud nejsilnější verzi nového Mercedesu třídy S. Samo sebou se jedná o S63 AMG, které se chlubí především tím, že ve srovnání s předchozí generací nabídne menší váhu a větší výkon.

Nový Mercedes S63 AMG by se měl veřejnosti představit na podzimním frankfurtském autosalonu, ale už nyní známe i českou cenu odhaleného S63 AMG. Ovšem řada skalních příznivců trojcípé hvězdy vyčkává, zda automobilka chce uvést i silnější S65 AMG. Vypadá to velmi nadějně, jelikož se v těchto dnech derou na svět první informace o zmíněné verzi.

Mohlo by vás zajímat:  SRT Viper 2013 se nedostane na evropské trhy

Výše jmenované S63 AMG má pod kapotou 5.5litrový dvakrát přeplňovaný osmiválec o výkonu 585 koní a točivém momentu 900 Nm. Co tedy bude mít očekávané S65 AMG? Nejpravděpodobnější variantou je dvanáctiválec, jehož výkon by mohl být 630 koní ne-li více a točivý moment alespoň 1000 Nm, poněvadž čtyři válce navíc přidají více než 100 Nm ve srovnání s S63 AMG.

K dvanáctiválcovému motoru bude přidána pravděpodobně sedmistupňová automatická převodovka AMG SPEEDSHIFT, jež bude posílat výkon nejspíše na všechna kola. Nové S65 AMG by mělo zrychlit na stovku za méně než 4 sekundy.

Mohlo by vás zajímat:  Jaguar uvádí facelift limuzíny XJ

Pokud však chcete dvanáctiválec čistě bez paketu AMG, tak je tu jedna možnost. Mercedes momentálně pracuje také na variantě S600, která by se mohla společně s S65 AMG představit na ženevském autosalonu v březnu příštího roku. Poté by následovaly prodeje v prvním čtvrtletí roku 2014.