Blondýna odhalila na podvozku auta netradiční piktogram. Zbytečnější prvek v autě patrně neexistuje

Blue Car Is Lifted Lift Repair Car Service Center

Každé auto má mnoho funkcí, které mnohdy ani nevyužijeme. Zkusíme je chvíli po tom, co si auto koupíme, a poté z důvodu, že nemají žádný praktický význam, na ně zapomeneme. Jistě na řadu z nich, když si u svého vozu projdete příručku, narazíte. A je jenom na vás, zda řadu z nich shledáte jako zajímavé, nebo zcela nepraktické až nepoužitelné.

Jsou ale vozy, které mohou být vybaveny naprostými zbytečnostmi, a mnohdy zůstává rozum stát nad tím, kdo danou věc vymyslel a kdo ji také schválil, aby byla součástí nových aut. Na jeden z prvků, které mohou hrdě aspirovat na jednu z největších automobilových hloupostí, upozornila známá blondýna na svém videokanálu. Jedná se o zajímavý piktogram, který má jednu jedinou a zcela nesmyslnou funkci.

Mohlo by vás zajímat:  Test 2021 VW Caddy 2.0 TDI: Větší a lepší

Palec nahoru, nebo dolů?

Symbol palce je poměrně známý. Už od dob soubojů gladiátorů, kdy vztyčený palec značil ponechání bojovníka naživu, zatímco jeho otočení směrem dolů dávalo jasný signál k jeho zabití. Od té doby se však tento jasný signál, který mnohdy používáme, proměnil v něco jiného. Palec nahoru znamená, že je vše v pořádku, zatímco nasměrovaný směrem dolů jasně ukazuje, že je něco špatně. A právě tento piktogram může být součástí podvozku vozu a člověk v tu chvíli začíná pochybovat, zda se designéři vozu nezbláznili.

Mohlo by vás zajímat:  Takhle povedeně vypadají čtyři nové exkluzivní designy pro BMW M4 GT4

Nejsme na střeše?

Co má tedy piktogram palce signalizovat? Takovou hloupost, na kterou by s největší pravděpodobností nikdo sám nepřišel. Když je vůz klasicky na kolech, stačí se naklonit níže pod práh auta a daný piktogram ukazuje palec směrem nahoru. To značí, že je s vozem vše v naprostém pořádku.

@itsahmedshez

@supercarblondie help. Idk if I flipped #comedy #stitched #funny #banter #roast #cars #supercars #supercarblondie #fypシ #dubai

♬ original sound – ahmedshehazad

Pokud se ale s autem jeho řidič převrátí na střechu, a podívá se na daný piktogram, palec bude směrem dolů. To v moderní symbolice jasně znamená, že je něco špatně. Otázkou zůstává, zda je skutečně nutné dávat řidiči vědět, že je s autem na střeše, a nedokáže to poznat sám? Tady opravdu zůstává rozum stát.

Zdroj: Tiktok/@itsahmedshez
Karel Michalec

O Karel Michalec

Kontakt na autora: karel.michalec@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora